Mükemmel tarife ulaşma adımları




Merhaba Yirmidört Severler,

Yakın zamanda sizlerle çok sevdiğimiz, kendimize zaman zaman pişirdiğimiz güzel tarifler paylaşmaya başlayacağız.  Mükemmel ürüne ulaşmanın sırlarını bir bir sıralayarak işe başlamak istiyorum.

İyi bir ürün çıkarmanın incelikleri nelerdir?

1. İyi bir tarif bulmak.

Bunu denemeden bilemeyiz tabii. Bazı tarifler meslek sırrı kisvesi altında internet ortamına hatta kitaplara bile yanlış geçebiliyor.

O nedenle tarife sadık kalmak önemli elbette ama sezgilerinize de kulak vermeyi unutmayın.


2. Mutfak tartısı kullanmak.

Bunu bir çok kadının sevmediğinin farkındayım.  Bence erkekler bu konuda daha uyumlular.  Ancak her zaman aynı ürüne aynı dokuya ve de aynı lezzete ulaşmak için tariflerinizi standardize etmenizi tavsiye ederim. Bir mini tartı size ürünü her pişirdiğinizde aynı güzelliğe ulaşmanızı garanti eder.

Mutfak tartısına muadil, yabancı tariflerde göreceğimiz ''cup'' ölçüsü. Özellikle un, şeker gibi ürünlerde ölçüm açısından pratiktir. Ancak bizim tariflerdeki ''su bardağı'' ölçüsü yanıltıcı olabiliyor.

3. Tarifi takip etmek.

''Şeker ile yağı kremamsı olana kadar birlikte karıştırın'' diyorlarsa öyle yapın. Bazen ''ay şunu da hemen katayım işte ne uğraşıcam'' diyiveriyor insan biliyorum.

O zaman da istenildiği gibi kabarık ya da yumuşacık bir kek elde edemeyebilirsiniz.



4. Tüm bunları yaparken ürüne göz kulak olmak da ayrıca önemli tabii. Örnekse , ekmek mayalandırmak. Gözünüz hamurunuzun üzerinde olmalıdır. Ya da kekiniz pişerken başka bir şeylerle uğraşıyorsanız koku duyunuz ile pişip pişmediğini takip etmelisiniz gibi.

Kısacası: okumaya üşenmeyin ve tartı kullanmaya alışın. Doğaçlama mutfak çılgınlığınızı ise çorbalara, et ve salata soslarına saklayın.

Birbirinden güzel tarifler denemeniz dileği ile.

Yorumlar

Popüler Yayınlar