Fındıklı Kek


Evde birden fındık popülasyonu arttı, hem bir yerlerden kabuklu fındık geldi hem kendim almıştım derken taze taze kullanalım dedim.

Fındıklı kek tarifimiz için kolay olması adına su bardağı ile ölçü vereceğim. 
Tek şartım sürekli aynı ölçüde bardak kullanmanız. Sıvıyı bi tık büyükle kuru malzemeyi bi tık küçükle değil. Hepsini aynı ebatta bardak ile tartın lütfen. 



Tarif:

3 Adet  Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un.
1 tatlı kaşığı tarçın.
1,5 day bardağı fındık kırığı

Yapılışı :

1. Yumurtayı şeker ile birlikte çırpın. Şeker ile yumurta iyice özdeşleşmeli. Beyaz ve köpüksü bir doku yakalamalısınız.

2. İstenilen dokuya ulaşınca, sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın.

3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri yani un + kabartma tozu + tarçın + kakaoyu birleştirin ve karıştırın. Eğer kakao ya da unda topaklanma varsa elekten geçirerek eklemenizi tavsiye ederim.

4. Sıvı malzeme karışımı ile kuru malzeme karışımını birbirine ekleyin. Güzelce karıştırın. Fındıkları ekleyin.

5. Amacımız tamamen homojen güzel bir karışım elde etmek.  ancak bunu yaparken hamuru hırpalamayın sert bir şekilde karıştırmayın. Alt üst ederek güzelce karıştırın.

6. 180 dereceklik önceden ısıtılmış bir fırında pişiriniz.

Kaç dakika pişirelim?

Ev fırınlarında 25-30 dakika kadar. Ancak ''Mükemmel Tarife Ulaşma Adımları'' yazımızda ne demiştik? Gözümüz, kulağımız, burnumuz pişirdiğimiz ürünü takip etmeli.

İlk 15 dakika fırınınızı hiç açmayın, böylece kekiniz daha güzel kabarır.
Pişip pişmediğinden emin olamadıysanız kürdanı keke saplayın, kürdan temiz çıktıysa kekiniz pişti demektir.

Nasıl bir kapta pişirelim?

Ben yukarıda gördüğünüz ortası delikli pembe kalıbımda pişirdim.

20 cmlik bir kalıp. Bu ortası delikli kaplardan parçalanmadan kek çıkarmak marifet ister gibi görünse de işin sırrı kabı iyice yağlayıp unlamaktır. Tereyağı ile yağlayın ve içine un serpin.

Bence yapabilirsiniz. Mutlu olmak için ellerinizle üretmeyi ihmal etmeyiniz.

Afiyet olsun!



Yorumlar

Popüler Yayınlar